Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SNS, DS, SPS, JS i komunisti na vlasti u Beloj Crkvi

Zgrada SO u Beloj Crkvi

SNS, DS, SPS, JS i komunisti na vlasti u Beloj Crkvi

LSV će biti jedina opoziciona stranka u toj banatskoj opštini

Srbija
Autor: NB, RTV

Na danas održanoj konstitutivnoj sednici SO Bela Crkva verifikovani su mandati odbornika i izabrano je novo rukovodstvo. Okosnica vlasti će biti SNS koja je osvojila 17 odborničkih mesta, što je polovina, jer 34 mesta broji skupština opštine. Od pet lista koje su dobile najviše glasova na izborima, u opoziciji je samo LSV.

Za predsednika Skupštine Opštine izabran je Marjan Aleksić iz SNS-a, za njegove zamenike Nenad Živanović i Željko Crnogorac.

Predsednik Opštine je Darko Bogosavljević koji je i do sada obavljao ovu dužnost, a zamenica predsednika Opštine je Violeta Simić, oboje sa liste SNS.

Na sednici je izabrano i devetočlano opštinsko veće.

Na poslednjim izborima mandate u opštinskoj skupštini osvojili su SNS, LSV, Grupa građana Belocrkvanska komunistička slobodna inicijativa Boris Đurdev, DS i Jedinstvena Srbija.

LSV: Jedina opozicija

Predsednica Opštinskog odbora LSV Bela Crkva i odbornica u Skupštini te opštine Sandra Ristić saopštila je dabnas da je LSV jedina opoziciona stranka u toj opštini, jer su odbornici Demokratske stranke na konstitutivnoj sednici glasali u saglasju sa Srpskom naprednom strankom, Jedinstvenom Srbijom, Belocrkvanskom slobodnom inicijativom i Komunističkom partijom za sve kadrovske predloge te koalicije.

"Pokrajinski poslanik i odbornik Demokratske stranke Željko Crnogorac koji se sa odbornicima Lige socijaldemokrata Vojvodine 15. januara borio da uđe u Skupštinu opštine Bela Crkva gde smo zatim i četiri dana štrajkovali glađu, danas je na konstitutivnoj sednici glasovima Srpske napredne stranke imenovan za zamenika predsednika Skupštine opštine", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je nova skupštinska većin tom prilikom je izabrala Željka Crnogorca za zamenika predsednika SO i prvog saradnika Marjana Aleksića, "čoveka protiv kojeg se borio pre nekoliko meseci, optuživao ga da mu ugrožava život i koji je bio organizator januarskog prekomponovanja i zauzimanja te iste skupštine".