Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SNS formira vlast na Vračaru

Foto: N1

SNS formira vlast na Vračaru

Šef odborničke grupe SNS za Vračar izjavio da je ta stranka jutros postigla sporazum o formiranju većine sa SPS, DSS i LDP

Srbija
Izvor: Tanjug

Šef odborničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" u skupštini opštine Vračar Uglješa Mrdić izjavio je da je ta lista jutros potpisala koalicione sporazume o formiranju većine sa SPS, DSS i LDP.

- Postignuti dogovor o odborničkoj većini omogućava da se danas popodne izaberu predsednik opštine i ostali organi vlasti na Vračaru - rekao je Mrdić Tanjugu.

On je naveo da je izborna lista oko SNS, koja ima najviše odbornika u Skupštini gradske opštine Vračar, postigla tokom jutra politički dogovor i potpisala koalicione sporazume o formiranju većine sa Socijalističkom partijom Srbije, Demokratskom strankom Srbije i Liberalno demokratskom partijom.

Mrdić je rekao da ta koalicija ima 23 odbornika od 45 koliko ih ima u Skupštini opštine Vračar.

- To znači da će Vračar imati demokratski izabranu vlast i da na ovoj opštini neće biti vanrednih izbora - rekao je Mrdić.

Mrdić se zahvalio svim strankama koje su formirale skupštinsku većinu na Vračaru i poručio da je "odgovornost za vođenje opštine zajednička i da je veoma važna činjenica da će novu vlast na Vračaru činiti većinom stranke koje su na vlasti u gradu i Republici".

Prema njegovim rečima "to znači da će opština moći da se uspešno razvija i da će biti sprovedeni važni infrastrukturni projekti u korist građanki i građana Vračara".