Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SNS: Martinović vođa poslaničkog kluba

Foto: Tanjug

SNS: Martinović vođa poslaničkog kluba

Pored ovoga, skoro je sigurno da će Maja Gojković biti ponovo postati predsednica Skupštine

Srbija
Izvor: Večernje novosti

Prva sednica novog poslaničkog kluba Srpske napredne stranke biće održana sutra, kada će za novog šefa poslanika naprednjaka biti izabran Aleksandar Martinović - saznaju "Novosti"

U Skupštini uveliko traju pripreme za okupljanje novog skupštinskog saziva, a scenario sednice je poznat: raspravljaće se o šest tačaka dnevnog reda, među kojima je i izbor kompletnog rukovodstva parlamenta.

Još se razmatra da li će sednica biti zakazana za 3. ili 4. jun, kada ističe rok. Prvi zadatak biće verifikacija mandata. Najpre se razmatra izveštaj RIK i proveravaju se uverenja poslanika, a za taj posao biće formirana tročlana verifikaciona komisija.

Druga tačka je izbor predsednika Skupštine, a premijer Aleksandar Vučić najavio je da će Maja Gojković ponovo držati "gong". Potom se donosi odluka o broju potpredsednika, glasa se o kandidatima. Sledeći zadatak je imenovanje generalnog sekretara.

Dosadašnja praksa je pokazala da se posle toga pravi pauza kako bi se prešlo na preostale dve tačke. Jer, da bi se imenovali odbori i stalne parlamentarne delegacije potrebno je da se postigne dogovor među poslaničkim grupama.