Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SNS siguran da OPOZICIJA FORMIRA NOVI DOS!

Vladimir Orlić/ Foto: N1

SNS siguran da OPOZICIJA FORMIRA NOVI DOS!

Narodni poslanik iz redova SNS Vladimir Orlić smatra da je parlamentarna opozicija ozvaničila formiranje novog DOS-a.

Srbija
Izvor: Agencije, Nova borba

U Skupštini Srbije ni početkom nove sedmice ne prestaju komentari o prošlonedeljnoj sednici skupštinskog Odbora za administrativna pitanja, pa su takovi članovi tog odbora iz opozicionih redova danas razmatrali zahtev za smenu predsednika Administrativnog odobra Aleksandra Martinovića, pod obrzaloženjem da je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke prekršio poslovnik ne dozvolivši opoziciji da govori na prošlonedeljnoj sednici.

S tim u vezi je poslanik SNS Vladimir Orlić ocenio takav potez opozicije kao jednu veliku konferenciju za štampu i tragični performans, uz napomenu da o takvoj sednici koju su organizovale opozicione poslaničke grupe nije obavešten sam predsednik Odbora za administrativna pitanja.

Orlić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da su "suprotno odredbi Poslovnika" zahtev za sazivanje sednice odbora uputili i zamenici članova odbora.

"Zamenik člana odbora menja člana odbora na sednici odbora. Čak ako bismo insistirali na formalnostima, nikada zamenik člana odbora ne bi mogao da učestvuje na sednici bez da član odbora ne obavesti predsednika odbora. Zna se na šta se odnosi funkcija člana odbora. Ona se odnosi na samu sednicu", kazao je on.

Orlić je rekao da je još u petak predsednik Administrativnog odbora izrazio spremnost u dopisu koji im je poslao da se sednica održi čim zahtev dostave u skladu sa Poslovnikom.

On je novinarima rekao da su predstavnici opozicije "igrajući" se Administrativnog odbora i raspravljajući o smeni predsednika odbora danas ozvaničili stvaranje novog DOS-a.

"SRS, DS, stranka Borisa Tadića, DJB, LSV i nesrećni Boško Obradović su time potvrdili ono što mi tvrdimo i ono na šta je upozoravao predsednik Vlade Aleksandar Vučić uoči parlamentarnih izbora ove godine - da će se međusobno udružiti svi oni na jednoj zajedničkoj platformi koja se svodi na isključivo jednu jedinu stvar - nesagledivu mržnju, antagonizam prema Aleksandru Vučiću i SNS", rekao je Orlić.

On je rekao da "nije loše da javnost vidi da se slože i da najave zajedničko delovanje za potrebe izbora" naredne godine.

Kako je dodao, u Srbiji je sve moguće, ali nije mogao ni da zamisli da deo novog DOS bude SRS. "Verovatno je da će ubrzo izaći i sa imenom zajedničkog kandidata, samo oko detalja još nisu uspeli da se dogovore", zaključio je Orlić.