Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠPANSKI AMBASADOR: Naša zemlja je zahvalna Srbiji što nije poslala pismo o Kataloniji

Foto: cordmagazine.com

ŠPANSKI AMBASADOR: Naša zemlja je zahvalna Srbiji što nije poslala pismo o Kataloniji

Španija je zahvalna Srbiji što nije predala pismo Evropskoj komisiji povodom njenog stava da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti, izjavio je španski ambasador u Beogradu Migel Fuertes Suarez

Srbija
Izvor: RTS

"Španija je zahvalna Vladi Srbije što u ovom trenutku ne poteže to pitanje, kako je već objasnio predsednik Aleksandar Vučić", rekao je španski ambasador.

Predsednik Vučić je izjavio ranije da je pismo gotovo, da ga je on već potpisao, ali da ga premijerka Ana Brnabić neće odneti u Brisel, već će biti dostavljeno kasnije, na molbu Španije, kako ne bi pogoršalo situaciju u toj zemlji.

Odlaganje slanja pisma Evropskoj uniji ne znači, međutim, da će predsednik i vlada odustati od insistiranja na odgovorima koje namerava da uputi Evropskoj uniji, a pre svega – kako Katalonija ne može da se proglasi legalnom, a samoproglašena nezavisnost Kosova i Metohije je mogla.

Brnabićeva, koja boravi u Briselu, izjavila je da je pismo pripremljeno, ali da ga nije donela, "na zahtev, na prvom mestu naših prijatelja iz Španije".