Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"SPREMNI SMO da odgovorimo na TERORISTIČKE PRETNJE"

Foto: Tanjug/ screenshot

"SPREMNI SMO da odgovorimo na TERORISTIČKE PRETNJE"

Spremni smo da odgovorimo na sve pretnje i bezbednosne izazove poručio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Srbija
Autor: Mup

On je to rekao na probi združene antiterorističke vežbe policija Republike Srbije i Republike Srpske.

„Želimo da poručimo svima da ni Republika Srbija, ni Republika Srpska nisu poligon za test bilo kakvih terorističkih akcija, da nećemo dozvoliti da neko ugrožava bezbednost naših građana i da ćemo umeti oštro da odgovorimo na takvu vrstu izazova“, istakao je Stefanović u Loznici, saopštio je MUP.

Prema njegovim rečima, cilj združene antiterorističke vežbe, koja će biti održana sutra, je da se pokaže da su policije Republike Srbije i Republike Srpske spremne da odgovore na svaki vid terorizma.

Stefanović je istakao da će tokom sutrašnje vežbe pripadnici policija Republike Srbije i Republike Srpske pokazati da su dobro uvežbani, uigrani i da postoji bliska i dobra saradnja, kako u hapšenju kriminalaca, tako i potencijalnih terorista.

Združena antiteroristička vežba policija Srbije i Republike Srpske biće održana sutra u Loznici.

Vežbi, koja počinje u 11 sati, prisustvovaće zvaničnici Srbije i RS, a pripadnici obe policije pokazaće snagu i obučenost u borbi protiv terorizma i spremnost da odgovore na sve bezbednosne izazove, stoji u saopštenju.

Združenoj vežbi prisustvovaće i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, najavljeno je sa Andrićevog venca.