Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SPS: Ako Vučić pozove, PRISTAJEMO!

Foto: Medija Centar Beograd

SPS: Ako Vučić pozove, PRISTAJEMO!

​Nema političara koje ne želi da svoje programe realizuje kroz učešće u vlasti, ako nas Vučić pozove, mislim da ćemo prihvatiti, kaže Slavica Đukić Dejanović.

Srbija
Izvor: B92.net

Nema političara koje ne želi da svoje programe realizuje kroz učešće u vlasti, ako nas Vučić pozove, mislim da ćemo prihvatiti, kaže Slavica Đukić Dejanović.

Ipak, kako je rekla u Kažiprstu B92, za poziv lider Srpske napredne stranke je još rano.

"Tek danas smo praktično dobili premijera i verovatno će on u narednim danima krenuti u aktivnosti tog tipa. Vučić ima političku većinu i pitanje je samo kako će i šta on raditi dalje", rekla je potpredsednica SPS.

Na pitanje o odnosu SPS i SNS, kao i o prilično otvorenim napadima funkcionera naprednjaka na donedavne partnere u vlasti, gošća Kažiprsta je odgovorila rečima da su "tenzije normalne za predizbornu kampanju".

"To je period kada partije moraju da se profilišu, da pokažu svoje stavove i neka zaoštravanja su oečivana. Međutim, ako me pitate kako smo sarađivali, mislim da je vlada napravila dobre rezultate u ekonomskom smislu i da je obezbedila uslove za bolji život građana", rekla je ona.

Potpredsednica SPS je rekla da će o svemu odlučivati stranački organi, ali da ako stigne poziv iz SNS i budu ponuđeni resori u vladi, da će njen odgovor biti "da".

Slavica Đukić Dejanović je istakla da su socijalisti učestvovali u svim odlukama Vlade Srbije i da su one donošene jedinstveno.

"Nije bilo odluka koje nisu bile donete na taj način. Mi smo imali zajedničke ciljeve, reforme su bile moto i suština, iako nama kao levo orijentisanoj partiji bilo teško da glasamo za smanjenje plata i penzija. Ipak, tada je izbor bilo ili smanjenje, ili ih ne bi ni bilo", navela je ona.

Kako je rekla, priče o tome da Ivica Dačić gubi poverenje u SPS su obične spekulacije.

"Socijalisti su zadovoljni kako ih vodi Dačić i naš lider uživa nesumnjivo poverenje", rekla je ona.

Stav Novice Tončeva da je SPS jedini gubitnik izbora ocenila je kao "lično mišljenje".

"Niti smo gubitnici, niti gubimo identitet. Osvojili smo nešto manje glasova, ali to potiče iz činjenice da smo bili u vlasti koja je načinila korak unapred u teške reforme", rekla je ona.

Na pitanje o mogućnosti da bude gradonačelnica Kragujevca, gošća Kažiprsta je rekla da o tome nije razmišljala i istakla da veruje da će se u većim sredinama pre svega preslikati slika sa republičkog nivoa.