Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SPS i definitivno u Pokrajinskoj Vladi

Foto: Tanjug/ screenshot

SPS i definitivno u Pokrajinskoj Vladi

Ulazak socijalista u pokrajinsku vlast mogao bi da nagovesti da će se SPS naći u republičkoj izvršnoj vlasti

Srbija
Izvor: Večernje novosti

Odluka o sastavu pokrajinske vlade biće doneta na sutrašnjoj sednici Predsedništva SNS, a u ministarskom kabinetu najverovatnije će biti mesta i za socijaliste.

Zasad je izvesno da će pokrajinski premijer biti funkcioner SNS Igor Mirović, i Aleksandar Vučić će u petak to i zvanično predložiti svojim stranačkim saborcima.

Vlada Vojvodine će imati 12 sekretarijata i u njoj će se, pored naprednjaka, sigurno naći SVM. Neizvesno je učešće LSV Nenada Čanka, dok se socijalisti nadaju da će dobiti poziv.

Da će u pokrajini biti formiran širok vladajući front, potvrđuje i Mirović:

- Osnovna ideja je da sve stranke koje žele da se okupe oko programa SNS predlože najkvalitetnije i najstručnije ljude koji će činiti okosnicu za promenu politike u Vojvodini. Biće kandidata i iz drugih stranaka, ne samo iz SNS, ali i nekih vanstranačkih ličnosti.

Ukoliko se među novim pokrajinskim sekretarima nađu i kandidati SPS, to bi za tu partiju bila dvostruko dobra vest, jer se formiranje vojvođanske vlade posmatra kao lakmus koji će pokazati i čemu bi socijalisti mogli da se nadaju na republičkom nivou. To će biti shvaćeno kao nagoveštaj da će Dačić i drugovi dobiti resore i u novom kabinetu premijera Vučića.

Tome u prilog ide i to što je nastavak konsultacija o formiranju republičke vlade, koji je trebalo da bude održan ove nedelje, pomeren za sledeću, nakon što budu sklopljene sve kockice pokrajinske vlasti. Mandatar Vučić je prošle sedmice održao prvi krug konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i najavio nastavak razgovora.