Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SPS i SDA: Napad na maloletnika nema nacionalnu pozadinu

Foto: sjenicani.com

SPS i SDA: Napad na maloletnika nema nacionalnu pozadinu

Opštinski odbori Stranke demokratske akcije Sandžaka i SPS u Sjenici oštro su danas osudili nasilništvo R.Š. (37) nad maloletnim O.M. (11) iz ovog grada, tražeći od nadležnih državnih organa adekvatnu reakciju na ovaj nesvakidašnji događaj.

Srbija
Izvor: Tanjug

Izražavajući ogorčenje zbog bezumnog čina prebijanja maloletnog O.M. od strane R.M, predsednici opštinskih odbora SDA i SPS u Sjenici, Hazbo Mujović i Mikailo - Mića Kaličanin pozvali su javnost na smirenje tenzija, ističući da slučaj nema nikakvu nacionalnu pozadinu.

"Najoštrije osuđujemo ovakvo nasilničko ponašanje i tražimo od tužilaštva i nadležnih sudskih organa da hitno procesuiraju i najoštrije kazne počinioca ovog gnusnog zlodela. Sjenica je multietnička sredina u kojoj zajedno, u miru i slozi, žive Bošnjaci i Srbi. Svi oni koji ovo nasilništvo pokušavaju podvesti pod međunacionalni sukob ne misle dobro Sjenici i njenim građanima", rekao je za Glas zapadne Srbije Mujović.

Predsednik sjeničkog opštinskog odbora socijalista je rekao da "Izvršni odbor SPS-a u Sjenici najoštrije osuđuje svako nasilništvo, posebno nasilništvo prema maloletnicima i, posebno, nasilništvo prema deci sa posebnim potrebama. Tražimo od nadležnih organa - policije, tužilaštva i sudstva da preduzmu sve potrebne radnje i osude ljude koji ovakvim ponašanjem pokušavaju da nam remete međunacionalne odnose, koji su u Sjenici veoma dobri.

U Sjenici je, u petak, 13. maja, 37-ogodišnji R.Š. srpske nacionalnosti pretukao jedanaestogodišnjeg O.M. bošnjačke nacionalnosti.

Maloletni dečak se, kako se ističe, igrao na obližnjem igralištu a do incidenta je došlo kada mu je lopta, sasvim slučajno, pala na parkirani kamion čiji je vlasnik R.Š.

Kada je dečak, koji je, inače, dete sa smetnjama u razvoju, pokušao da uzme loptu, komšija R.Š. mu je zadao nekoliko udaraca u predelu glave, navodno zbog toga što mu je ovaj polomio far od kamiona.

O.M. je prebačen u novopazarsku bolnicu, u kojoj su mu konstatovane lakše telesne povrede, a protiv R.Š. je podnesena krivična prijava za nasilničko ponašanje.

Slučaj je izazvao uznemirenje javnosti u Sjenici, a pojedini portali su ovaj događaj podveli kao međunacionalni incident.