Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SPS pritiska Dačića, INSISTIRAJU da prekrši dogovor sa naprednjacima

Foto: Tanjug

SPS pritiska Dačića, INSISTIRAJU da prekrši dogovor sa naprednjacima

Da li će Dačić popustiti pred pritiscima?

Srbija
Izvor: Alo

Predstojeći predsednički izbori zadaju glavobolju lideru SPS-a i šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću, koji je u procepu između partijskih i državnih želja, jer ga pojedini stranački funkcioneri bukvalno teraju da se kandiduje na izborima i govore mu da stranka mora imati svog kandidata, piše „Alo!“.

Kako piše taj list, jedna struja unutar SPS-a lobira da Ivica Dačić obavezno bude predsednički kandidat socijalista, bez obzira na to kakav će se dogovor postići sa koalicionim partnerima u Vladi Srbije.

"Skoro na svakom sastanku Dačića pojedinci „podsete“ na to da je SPS na svim presedničkim izborima imao svog kandidata i da bi za stranku bilo loše da tu praksu promeni", kaže izvor iz vrha SPS-a.

Prema njegovim rečima, sve su jači pritisci unutar SPS-a da se po svaku cenu izađe samostalno na predsedničke izbore, čak i da se ne sačeka dogovor premijera Aleksandra Vučića i prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića.

Slavica Đukić Dejanović, zamenica lidera SPS-a kaže da će se bez obzira na sve ta stranka voditi državnim, a ne partijskim i ličnim interesima.

"Još je rano za priču o predsedničkim izborima, a stranka će o svom kandidatu raspravljati kada za to dođe vreme. Želim da naglasim da ćemo u toj odluci gledati šta je bolje za Srbiju i narod, a ne šta je važno za stranku ili neke lične ambicije", kaže Slavica Đukić Dejanović.

Prema njenim rečima, ona će na sednici Predsedništva SPS-a kada se bude raspravljalo o predsedničkom kandidatu tražiti od svih da se javno izjasne i jasno kažu šta je za njih najvažnije.