Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SRAMOTA! LEKARKA ODBILA da pregleda DEVOJČICU HITAN SLUČAJ, umesto toga OTIŠLA U ŠETNJU

Ilustracija: pixabay.com

SRAMOTA! LEKARKA ODBILA da pregleda DEVOJČICU HITAN SLUČAJ, umesto toga OTIŠLA U ŠETNJU

Iako je devojčica trpela veliki bol usled iritacije oka, lekarka joj je rekla da ona nije specijalistkinja za takve probleme.

Srbija
Izvor: alo.rs, Nova bobra

Lekarka u domu zdravlja u Nehruovoj ulici na Novom Beogradu odbila je da pomogne osmogodišnjoj devojčici, kojoj je, prema svedočenju njenih roditelja, nešto upalo u oko.

Roditelji te osmogodišnjakinje rekli su za list "Alo!" da je njihovoj ćerki lekarska pomoć bila preko neophodna, te da je drska lekarka odbila da joj pomogne uz komentar da ona nije dečiji oftamolog.

"Sestra u specijalističkoj službi, koja je uvidela da postoji problem poslala nas je kod školskog lekara i rekla da treba da dobijemo uput za pregled kod oftalmologa. Ubrzo je školski lekar obavio pregled i konstatovao da ima nešto u oku, te da on ne može pomoći, već da odemo kod specijaliste. Ponovo smo se javili sestri koja nas je poslala po uput i ona nas je dalje uputila kod oftalmologa. Nakon pola sata čekanja, sestra oftalmologa je uzela uput i knjižicu, zatim se nakon par minuta vratila i rekla da doktorka ne prima decu i da odu u dom zdravlja u Pasterovoj ulici", rekla je devojčicina majka dodajući da ne može da veruje koliko su bili bezobzirni u tom domu zdravlja.

Roditelji su devojčicu ubrzo prebacili u Pasterovu, gde su zatražili pomoć dečijeg oftalmologa, ali prema svedočenju majke osmogodišnje devojčice, tada su je bledo gledali i uputili na doktorku koja radi sa odraslim pacijentima, koja je i rešila detetov problem.

"Doktorka je bila šokirana i rekla da ne postoji dečiji oftalmolog, već samo hirurg oftalmolog koji operiše decu. Takođe, bila je jako iznenađena što nas prethodna doktorka nije primila, jer po njoj je oftalmolog - oftalmolog. Nakon što je rešila ćerkin problem, napisala je kontrolu u domu zdravlja odakle su nas prethodno vratili. Usput je dodala, da se pita čemu zdravstveno osiguranje, kad tako pojedini lekari bacaju ljagu na svoju profesiju i ne žele da rade svoj posao iz nekog razloga, posebno kad su deca u pitanju", rekla je majka nesrećne devojčice.

Na svu sreću, u oku devojčice bila je trunka koja je samo blago zaparala oko pa se pretpostavlja da neće biti nikakvih ozbiljnijih posledica lekarskog nemara.

Ipak, ostaje nejasno kako je neko devojčicu u ozbiljnom problemu mogao da pošalje dečijem ftamologu, kada u srpskim domovima zdravlja oftamolozi pružaju medicinsku pomoć svima, nezavisno od uzrasta.