Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SRAMOTA: Uhapšeni ruski državljani na KiM

Ilustracija

SRAMOTA: Uhapšeni ruski državljani na KiM

Pripadnici kosovske policije uhapsili su danas oko 11 časova i 30 minuta, na putu Parteš–Gnjilane, grupu novinara ruske nacionalnosti

Srbija
Autor: Glas Moskve

Kako saznaje RTV Puls, dvoje proruski nastrojenih stranih državljana, koji su se nalazili na Kosovu i vodili propagandu protiv Kosova, uhapšeni su danas. Izvori u policiji Kosova saopštili su da su uhapšeni su Jurij Georgijevič, novinar iz Letonije, Rodion Denisov i njegova supruga Vera, oboje iz Estonije, prenosi televizija.

U saopštenju se navodi da su uhapšeni osumnjičeni za „tajne akcije protiv interesa Kosova“. Vest o hapšenju potvrdio je Šaban Azizi iz regionalne policije u Gnjilanu.

„Policija je privela grupu stranih državljana. U toku je provera razloga njihovog boravka na Kosovu“, izjavio je Azizi za „Puls“.

Novinarska ekipa uhapšena je na magistralnom putu nakon što je snimila intervju sa gradonačelnikom opštine Parteš Draganom Nikolićem u njegovoj kancelariji u Pajsanu.

„Nakon što smo završili intervju, novinari su me obavestili da su završili posao na Kosovu i da kreću prema Bujanovcu“, rekao je Nikolić.

Novinarska ekipa je boravila dva dana na Kosovu obilazeći srpske crkve i manastire i ovo im nije bila prva poseta Kosovu.