Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SRBI I RUSI UHAPŠENI u pokušaju ulaska na teritoriju KiM

Foto: IN4S

SRBI I RUSI UHAPŠENI u pokušaju ulaska na teritoriju KiM

Građani Rusije, koji su u utorak uhapšeni na Kosovu zbog ilegalnog prelaska granice, bili su u poseti rođacima, a sada nema nikakvog kontakta sa njima, rekla je kćerka jednog od zatočenika Natalija Šepeleva.

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Dan pre, policija samoproklamovane republike Kosova izvestila je da je u utorak uhapšeno šest ruskih državljana i pet drugih Srba zbog ilegalnog prelaska granice iz Srbije.

Šepeleva je rekla da su Ruskinja i njen suprug Srbin zajedno sa njihovom maloletnom ćerkom i njihovim ruskim prijateljima pošli da posete rođake, kada su bili uhapšeni. Tog dana Natalija je dobila poruku od svoje majke sa molbom da joj pošalje telefonski broj ruske diplomatske kancelarije u Prištini.

Nekoliko sati kasnije, majka je pozvala Nataliju sa nepoznatog srpskog broja i prijavila da su zatočeni na granici i da su im oduzeti pasoši i telefoni, piše Glas Moskve.

"Rekli su mi da su bili pred sudijom i da je odlučeno da uz plaćanje novčane kazne budu pušteni, ali još uvek nemam vezu sa njima, niko me nije zvao i niko mi ne može dati nikakvu informaciju", rekla je Natalija.

Prema njenim rečima, nema informacija da li bi se ruske diplomate mogle sastati sa pritvorenicima.

"Ja sam lično putovala ovom granicom, znam gde je to. Godinu dana ranije bili smo tamo i nikada nije bilo problema. Dolazili smo u posetu baki i deki moje sestre, mirno odlazili. Mislim da ova situacija nije normalna, nisu oni teroristi, već su jednostavno otišli da posete svoju rodbinu ", zaključila je Natalija.