Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"SRBIJA ĆE PRAVITI VOJNE VEŽBE i sarađivaće SA KIM ŽELI"

Foto: sps.org

"SRBIJA ĆE PRAVITI VOJNE VEŽBE i sarađivaće SA KIM ŽELI"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić podvukao je da je Srbija vojno neutralna i da može samostalno da odlučuje sa kim hoće da sarađuje.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Nećemo valjda da pitamo nekog činovnika ili potrčka da nam da odobrenje za neku vojnu vežbu, kakva bi to bila zemlja”, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na konferenciji za novinare nakon pitanja kako će vojna vežba Srbije, Rusije i Belorusije „Slovensko bratstvo 2016” uticati na spoljnu politiku Srbije i da li može da bude primedbi sa zapada.

Prema njegovim rečima, naša zemlja ima svega dve vojne vežbe sa Ruskom Federacijom, dok sa članicama Evropske unije i NATO pakta između 20 i 30.

„Mi ćemo da pravimo vojne vežbe i da sarađujemo s kim hoćemo, ovo je naša zemlja i naši interesi”, podvukao je Dačić poručivši da je Srbija nezavisna zemlja i da može da vodi nezavisnu spoljnu politiku.

Podsećanja radi, Multinacionalna vežba „Slovensko bratstvo 2016” realizovaće se od 3. do 9. novembra na aerodromima i poligonima Vojske Srbije.

Dačić je istakao i da naša zemlja podržava sve mere obezbeđivanja mira, razvoja i stabilnosti na Balkanu, te je dodao da je saradnja sa Kinom jedan od prioriteta srpske spoljnopolitičke saradnje.