Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Srbija i RS će zajedno obeležiti godišnjicu progona Srba iz Krajine

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik

Srbija i RS će zajedno obeležiti godišnjicu progona Srba iz Krajine

"Obeležićemo to stradanje našeg naroda na dostojanstven način, ne pozivajući bilo koga na osvetu i sukobe, rekao je Vučić

Srbija
Izvor: Agencije

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić poručio je da će 4. avgusta Srbija i Republika Srpska u naselju Busije nadomak Zemuna obeležiti godišnjicu progona Srba iz područja tadašnje Republike Srpske Krajine i Hrvatske.

"Obeležićemo to stradanje našeg naroda na dostojanstven način, ne pozivajući bilo koga na osvetu i sukobe, već na život i razumevanje prošlosti", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare u vladi sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.

On je rekao da će 19. avgusta u Gradini biti obeleženo 75 godina od dolaska prvih logoraša u taj deo jasenovačkog logora.

Vučić je rekao da će u toku avgusta posetiti hercegovački deo RS,kako bi video gde Srbija može da pomogne u ekonomskom razvoju tog dela RS.

Vučić je rekao da je sa Dodikom imao dobre razgovore o daljem unapređenju saradnje i odnosa Srbije i RS, te naglasio da se zajednički projekti dobro razvijaju.