Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Srbija poslala pregovaračke pozicije za poglavlja 23, 24 i 5

Foto: mc.rs

Srbija poslala pregovaračke pozicije za poglavlja 23, 24 i 5

Šefica pregovaračkog tima Srbije sa Evropskom unijom Tanja Mišćević kazala je danas da se nada da će pregovaračka poglavlja 23, 24 i 5 biti otvorena do kraja juna.

Srbija
Autor: NB

Ona smatra da to može biti učinjeno zbog kredibiliteta koji je Srbija stekla.

„Meni nadu daje velika podrška država članica koju smo mogli da vidimo u prethodnih nekoliko meseci, kao i da postoji saglasnost da je u interesu Srbije i EU da se počnu pregovori u oblasti vladavine parava- kazala je ona.

Ona dodaje da je Srbija jutros poslala pregovaračke pozicije za poglavlja 23 i 24. Poslate su i pregovaračke pozicije za poglavlje pet, koje se tiče javnih nabavki, a kako kaže Miščevića dogovor je bio da se one zajedno pošalju.

„ Već u petak EU će u Komitetu za proširenje raspravljati o tekstu pregovaračkih pozicija za 23 i 24, a možda već sledeće nedelje treba da predstavim zajedničku pregovaračku poziciju“ rekla je Mišćevićeva.

Nakon toga, prema njenim rečima počinje nova rasprava između država članica o prelaznim merilima, koja bi trebala da bude intezivna, a kako se ona nada i kratka da bi poglavlja bila otvorena do kraja juna.