Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SRBIJA PROŠLA U POLUFINALE Tenkovskog biatlona u Rusiji

Foto: Ministarstvo odbrane RF

SRBIJA PROŠLA U POLUFINALE Tenkovskog biatlona u Rusiji

U polufinalu će se osim Rusije i Srbije takmičiti i: Belorusija, Azerbejdžan, Jermenija, Venecuela, Indija, Iran, Kazahstan, Kirgizija, Kina...

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Tenkisti Vojske Srbije plasirali su se u polufinale Tenkovskog biatlona, koji se održava na vojnom poligonu Alabino, kraj Moskve, u okviru trećih Međunarodnih vojnih igara.

Posade Rusije su se pokazale kao ubedljivo najbolje u prvoj fazi takmičenja, koja podrazumeva individualne trke, prenosi Glas Moskve.

U polufinalu će se osim Rusije i Srbije takmičiti i: Belorusija, Azerbejdžan, Jermenija, Venecuela, Indija, Iran, Kazahstan, Kirgizija, Kina i Mongolija.

Pored Rusa, koji su apsolutni pobednici svih dosadašnjih biatlona, favoriti ovog takmičenja su i Kinezi, koji su u Rusiju dovezli i svoje tenkove „tajp 96B“, naoružanje i municiju.

U drugoj etapi takmičenja — polufinalu — voziće se „štafeta“, a nadmetaće se 12 ekipa. Za sedam reprezentacija takmičenje je završeno.

„Pred nama je žreb za polufinale, koji će odrediti boje tenkova, grupe i varijantu štafeta. Postoje četiri varijante, a razlika je u redosledu gađanja ciljeva. Svaka posada vozi četiri kruga — jedan bez gađanja, a u preostala tri sa izvršenjem gađanja iz topa bočno u pokretu, kao i protivavionskog i spregnutog mitraljeza sa mesta. Vozi se jedan tenk, a na njemu se naizmenično smenjuju tri posade. Prepreke su identične kao i u individualnoj trci“, kaže za Sputnjik major Rade Adamović, član rukovodstva srpske ekipe.

Ekipa Srbije je sada fokusirana na polufinale, a takođe i na analizu rezultata treće individualne trke, koja je pokazala određene slabosti u našoj posadi.

„Na nama je da se što bolje pripremimo, da dobro gađamo i da tu tražimo svoju šansu za ulazak u finale, što će biti veoma teško. Realno je očekivati da naš plasman bude od petog do osmog mesta. Ulazak u finale bi bio čudo, a mi u čuda verujemo“, zaključio je major Vojske Srbije.

Polufinalne trke biće održane od 8. do 10. avgusta, a potom će četiri najbolje ući u finale, koje će se održati 12. avgusta, na dan zatvaranja Vojnih igara.