Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Srbija razočarana, ali želi u EU"

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/J. Pap

"Srbija razočarana, ali želi u EU"

​Uprkos problema u EU, Srbija je i dalje na proevropskom putu, rekao je mandaratar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić.

Srbija
Autor: NB

Vučić je za nemački “Bild am zontag” kazao da je Srbija veoma razočarana neotvaranjem pregovora o novim poglavljama, iako su to učinile Turska i Crna Gora.

Vučić je novinarki, koja je navela da postoje izveštaji o tome da predsednik Rusije Vladimir Putin utiče kako bi u Srbiji bio održan referendum o pristupanju EU, rekao da ne zna ništa o tome, ali da u Srbiji postoje političke partije koje se zalažu za takav referendum.

Mandatar je ipak rekao da na to ima jasan odgovor, “Neće biti referenduma bez obzira koliko postoji incijativa da on bude održan”, kazao je Vučić.

On je moguće zanemarivanje javnog mnjenja u slučaju neodržavanja referenduma prkomentarisao rekavši da je na upravo završenim izborima poručio da je strateški cilj ulazak u EU, te da je njegova partija sa tom porukom osvojila apsolutnu većinu. Vučić je dodao da će taj cilj biti ostvaren.

Vučić je kazao i da je zabrinut što bi građani Srbije mogli da se okrenu protiv EU, te da neotvaranje pregovora o poglavljima 23 i 24 bude nacionalističke ideje u zemlji.