Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SRPSKA I ALBANSKA VLADA se sastaju u Nišu!

Edi Rama i Aleksandar Vučić/ Foto: Tanjug

SRPSKA I ALBANSKA VLADA se sastaju u Nišu!

Jedna od glavnih tema susreta biće i jačanje privredne saradnje, a govoriće se i o odnosima Srba i Albanaca u regionu

Srbija
Autor: Agencije, RSE

Vlade Srbije i Albanije održaće zajedničku sednicu u Nišu, javlja Radio Slobodna Evropa.

Prethodnih dana su se mogle čuti najave premijera Aleksandra Vučića da će Beograd ugostiti predsednika vlade Albanije Edija Ramu, a RSE navodi da je sastanak dveju vlada u Nišu inicirala srpska vlada, kako im je potvrđeno od strane nezvaničnih izvora bliskih Vladi Srbije.

Isti izvor tvrdi da detalji tog sastanka još nisu ugovoreni.

Delegaciju Albanije trebalo bi da prevodi predsednik vlade Edi Rama, dok se pretpostavlja da na njemu verovatno neće učestovati predsednik Kosova Hašim Tači ili kosovski premijer Isa Mustafa, vec neki drugi kosovski politički predstavnici nižeg ranga.

Slobodna Evropa je prenela da je koncept sastanka takav da ne bude samo dijalog država Albanije i Srbije, već i dijalog o odnosima Srba i Albanaca u regionu i da će zato biti pozvani i politički predstavnici Albanaca sa Kosova.

Na tom sastanku, prenosi radio, učestvovaće srpski i albanski privrednici iz regiona, a spisak svih učesnika, uključujući političke predstavnike sa Kosova, još nije do kraja definisan.

Jedna od glavnih tema susreta biće i jačanje privredne saradnje, a govoriće se i o odnosima Srba i Albanaca u regionu, kao i o zajedničkoj izgradnji autoputa Niš -Tirana, koja podrazumeva niz projekata u regionu.

Vučić je juče sa američkim potpredsednikom DZozefom Bajdenom razgovarao i o odnosima Srba i Albanaca.

Kako je preneo tokom zajedničkog obraćanja javnosti, Bajdena je informisao da će Srbija za mesec dana ugostiti premijera Albanije Edija Ramu i albanske predstavnike sa KIM, te biznismene, jer Srbija želi da na biznis forumima i poslovnim sastancima razvija našu zemlju i obezbedi veći rast privrede, čuvajući državne i nacionalne interese.