Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SRPSKA lista ZAMRZLA RAD u kosovskim organima ZBOG TREPČE

Foto: radiokontaktplus.org

SRPSKA lista ZAMRZLA RAD u kosovskim organima ZBOG TREPČE

Poslanici Srpske liste odlučili su danas da do daljnjeg zamrznu učešće u radu Skupštine Kosova, zbog donošenja Zakona o Trepči.

Srbija
Izvor: Tanjug

U Srpskoj listi smatraju da su Srbi na Kosovu i Metohiji suočeni sa jednom od najtežih i potencijalno najopasnijih situacija u poslednjih deceniju i po, a od odluka koje ovih dana budu donosili zavisiće ne samo političke sudbine predstavnika Srpske liste, već i sudbina srpskog naroda u toj pokrajini.

"U ime interesa srpskog naroda i demokratije, sa gnušanjem odbacujemo političko i pravno nasilje Skupštine Kosova i javno poručujemo da ne priznajemo bilo kakvu odluku u vezi sa 'Trepčom', donetu bez dogovora sa političkim predstavnicima Srba", saopštili su poslanici Srpske liste nakon sastanka u Kosovskoj Mitrovici.

Poslanici Srpske liste danas su u Kosovskoj Mitrovici održali sastanak, na kojem su zaključili da je "nelegalna odluka Skupštine Kosova o prisvajanju kombinata "Trepča" bila svestan čin gaženja interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i minorizacije srpskih političkih predstavnika".