Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SRPSKE "PATRIOTE" I GEJ MINISTARKA - koliko košta ideologija?

Ilustr/ Foto: NB

SRPSKE "PATRIOTE" I GEJ MINISTARKA - koliko košta ideologija?

Proruskom političaru Nenad Popoviću ne smeta gej aktivizam nove ministarke.

Srbija
Autor: NB

Stranka desnice „Srpska narodna partija“ Nenada Popovića podržala je vladu u čijem je kabinetu na mestu ministra državne uprave i lokalne samouprave LGBT osoba Ana Brnabić.

Popovićevi poslanici glasali su za izbor nove vlade u skupštini, a potom su uživali na koktelu organizovanom povodom izbora nove vlade.

Popoviću, koji je u ranijim intervjuima za one koji organizuju „Paradu ponosa“ govorio da su „gej politikanti“ i koji je pozivao da se na „Paradi ponosa“ ne prave incidenti, jer upravo ti ljudi žele haos u Beogradu, sada nije rekao baš ništa što je srpska vlada dobila gej ministarku.

Čak je na „Tviteru“ pozdravio prisutvo njegovih poslanika na koktelu, gde su verovatno i sreli novu ministarku.

Popović, koji se izdaje za političara sa velikim poverenjem Rusije i stranku desne orijentacije izgleda je napravio zaokret zarad vlasti.

U septembru 2015. godine poručio je u intervjuu za „Alo“ da je održavanje parade ponosa diktatura gej aktivista.

„Lično nemam ništa protiv homoseksualaca, svako ima pravo na izbor, ali sigurno da ne gledam blagonaklono na psihološku agresiju koja se uoči svake gej parade vrši na naše društvo zahtevom da svi aktivno učestvujemo u ritualnom paradiranju nečijeg seksualnog opredeljenja. To nije nikakva manifestacija demokratije, već naprotiv, to je diktatura gej aktivista nad većinskim heteroseksualnim stanovništvom“ rekao je Popović pre manje od godinu dana.

On nije odgovorio na naša pitanja zašto su podržali gej ministarku i kako je moguće da je sada promenio mišljenje zarad ulaska u vlast