Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Srpski političari u odbrani Karića: DA SU NAM DVA TAKVA!

Ilustr/ NB

Srpski političari u odbrani Karića: DA SU NAM DVA TAKVA!

Udarila ih nostalgija?

Srbija
Izvor: Kurir/ NB

Dragan Marković Palma i Vojislav Šešelj smatraju da bi za Srbiju bilo dobro da se Bogoljub Karić što pre vrati u zemlju.

Tako Šešelj tvrdi da je Karić svojevremeno smetao Koštunici jer mu je ugrožavao biračko telo, dok Palma smatra da vlasnik "BK grupe" nedostaje Srbiji i da je za ekonomiju države bitno da se on što pre vrati.

"Karić nedostaje Srbiji jer je zarađivao pare u inostranstvu i donosio ih ovde. Siguran sam da u ovoj vlasti nije bilo političkih progona i da ih neće ni biti, a istina je na strani porodice Karić", rekao je Marković.

On je dodao da se i sam viđao sa Karićem u Rusiji, te da ne vidi ništa sporno u tome što je predsednik države popio kafu sa njim.

"Pa on je primljen na najvišem nivou u Rusiji, od Putina do Patrijarha. Nije Bogoljub narko-diler pa da se predsednik Srbije ne sastaje sa njim! Kamo sreće da Srbija ima dva Bogoljuba Karića, gde bi nam bio kraj!", zaključuje Palma.

S druge strane, lider radikala sa manje strasti brani Karića.

"Ne kažem da nije prekršio zakon, ali gde se to u svetu, kad velika firma prekrši zakon, odmah ide na otimanje?"

Šešelj dodaje da su i bivši premijer Srbije Vojislav Koštunica i Mlađan Dinkić želeli da sklone Karića, svaki iz svojih razloga.