Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SRPSKI ROBOVLASNIČKI SISTEM: Prešli stotine kilometara da bi odradili sezonski posao, a POSLODAVAC IH IZIGRAO! (FOTO)

Ovde spavaju sezonski radnici u privatnom vinogradu u Banoštoru/ Foto: novosti.rs

SRPSKI ROBOVLASNIČKI SISTEM: Prešli stotine kilometara da bi odradili sezonski posao, a POSLODAVAC IH IZIGRAO! (FOTO)

Dvoje Kraljevčana se uputilo na sezonski rad u vinogradu u Srem, a tamo ih je dočekala, u najmanju ruku, strašna slika.

Srbija
Izvor: Novosti.rs

Kraljevčani Dejan Milošević (32) i njegova majka Slobodanka (56) pošli su put sremskog mesta Banoštor kako bi u vinogradu zaradili nešto novca, ali kući su morali dosta ranije, odnosno, čim su shvatili da su prevareni.

Prema njihovim rečima, iako im je posrednik za pronalazak tog zonskog posla Goran Mojsilović, iz sela Godačica kod Kraljeva, obećao pet dinara po kilogramu uz tri obroka dnevno, kada su to dvoje Kravljčana stigli u Banoštor, od berača su saznali da se kilogram ubranog grožđa ipak plaća samo tri dinara i da je isplata svih dnevnica tek po završetku berbe.

"Dogovor nije ispoštovan, a mi smo bukvalno poslednji dinar potrošili za prevoz i tamo smo stigli bez para nadajući se da ćemo za svkodnevne potrepštine koristiti deo dnevnica. Izigrani smo i razočarani", rekao je Dejan Milošević za "Večernje novosti".

On se požalio i na smeštaj, a ocenio ga je katastrofalnim. Prema njegovim rečima, desetoro ljudi je bilo smešteno u maloj, prljavoj, prašnjavoj i memljivoj sobi, a kupatilo podseća na sve samo ne na mesto za higijenu. U dotrajaloj, maloj kući koja samo što se ne sruši spavalo je 25 ljudi, a po dvorištu ima mnogo pacova i miševa.

Ovde jedu vinogradari/ Foto: novosti.rs

Prema Miloševićevm rečima, vlasnika vinograda nije ni upoznao, a posrednik preko koga je stigao u Banoštor, nije mu se ni javio na telefon.

Goran Mojsilović iz Godačice rekao je u izjavi za "Novosti" da on nije bio posrednik, već da je samo preporučio Miloševićima da odu na berbu grožđa u privatni vinograd u Banoštoru.