Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SRPSKI TENKISTI u Rusiji naslikali "đeduške"

Foto: sputnjiknews.com

SRPSKI TENKISTI u Rusiji naslikali "đeduške"

Tenkisti Vojske Srbije, koji učestvuju na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji, pokazali su i svoj umetnički talenat u oslikavanju babuški.

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Naši vojnici su čuveni ruski suvenir „obukli“ u srpske simbole — tradicionalnu šumadijsku nošnju i srpsku trobojku. Na „leđima“ drvene lutke ispisali su „Srbija“ i prekrstili ih u „đeduške“.

„Matrjoške“ su oslikavali rezervni članovi srpske posade Bogoljub Arsov i Ivan Grozdanović, pa iako se nikada ranije nisu bavili ovom vrstom umetnosti, zadatak su uspešno obavili. Ipak, priznaju, lakše je voziti tenk nego slikati.

Kako prenosi Glas Moskve, isti zadatak imale su i druge zemlje-učesnice Igara, a ideja organizatora je da se 12. avgusta, na dan zatvaranja „vojne Olimpijade“, organizuje izložba na kojoj će sve reprezentacije predstaviti svoje radove.

Na srpskom štandu Rusi su se najviše interesovali za turističku ponudu Srbije, a posebno za srpske manastire, banje i rafting.

Mnogi posetioci su od srpskih vojnika želeli da čuju više o srpskoj istoriji, kulturno-istorijskim spomenicima i srpskoj kuhinji, kao i da se sa njima fotografišu.