Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SRPSKI VOJNICI otputivali u Rusiju na Međunarodne vojne igre

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

SRPSKI VOJNICI otputivali u Rusiju na Međunarodne vojne igre

Pripadnici Vojske Srbije doputovali su rano jutros u Rusiju, gde će od 29. jula do 12. avgusta učestvovati na Međunarodnim vojnim igrama.

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Srpski tenkisti i vojni kuvari sleteli su na moskovski aerodrom „Šeremetjevo“, gde su ih dočekali predstavnici Oružanih snaga Rusije i srpski vojni ataše pukovnik Budimir Gajić.

Srpski vojnici su se već smestili u kasarnu u Alabinu, gde će od ponedeljka započeti intenzivne pripreme, piše Glas Moskve.

Ekipa od 20 tenkista Vojske Srbije, pored 18 drugih ekipa, takmičiće se u najatraktivnijoj disciplini igara — „Tenkovskom biatlonu“, dok će se osmočlana ekipa kuvara nadmetati u disciplini „Poljska kuhinja“, uz učešće još sedam ekipa.

Srpski tenkisti već imaju iskustvo na „vojnoj Olimpijadi“, dok se naši kuvari takmiče prvi put.

Najbolji plasman tenkisti su ostvarili pretprošle godine, kada su u žestokoj konkurenciji zauzeli treće mesto i stali rame uz rame sa svetskim velesilama Rusijom i Kinom.

Šef srpske delegacije je potpukovnik Saša Todorov.

Pripadnike Vojske Srbije sinoć su iz Beograda ispratili načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

Ovogodišnje Vojne igre su, kako je ranije rekao ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, „proširile geografiju“ i prvi put će se takmičenje istovremeno održati na 22 poligona u pet zemalja: Rusiji, Kini, Kazahstanu, Belorusiji i Azerbejdžanu.

Vojnici će se nadmetati u 28 disciplina.

„Vojne olimpijske igre“, kako su ih nezvanično nazvali domaćini, održavaju se treći put i spadaju među najveća i najbolje organizovana vojno-sportska prvenstva na svetu, a pomažu jačanju vojnih veza između zemalja-učesnica.