Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SRS Beograd: Koalicija sa DS-om u Starom gradu najpametniji potez

Logo Srpske radikalne stranke

SRS Beograd: Koalicija sa DS-om u Starom gradu najpametniji potez

Predsedniku beogradskog odbora SRS Miljanu Damjanoviću nije jasno zašto je koalicija na Starom gradu izazvala šok "kod određenih ljudi", a nije šok to što, kako kaže, lider SNS Aleksandar Vučić danas pregovara sa Čedomirom Jovanovićem

Srbija
Izvor: Tanjug

Srpska radikalna stranka je pravljenjem koalicije sa DS u Starom gradu napravila najbolji potez, izjavio je danas predsednik beogradskog odbora radikala Miljan Damjanović.

Damjanović je potvrdio u izjavi za Tanjug da su u toj koaliciji, pored DS i SRS, još i SPS, Dveri-DSS i SDS-LDP, navodeći da će u opoziciji biti SNS i Dosta je bilo. - Lokalna samouprava nema nikakve veze sa ideologijom na republičkom nivou - tvrdi Damjanović.

Njemu, kaže, nije jasno zašto je koalicija na Starom gradu izazvala šok "kod određenih ljudi", a nije šok to što, kako kaže, lider SNS Aleksandar Vučić danas pregovara sa Čedomirom Jovanovićem.

On podseća da je još tokom predizborne kampanje, kao predsednik okružnog odobra SRS, dao izjavu u vezi sa postizbornim koalicijama na gradu:

- Rekli smo tada da ćemo posle izbora, naši odbori i odbornici, odlučivati o onom što je najbolje za opštinu i građane u Beogradu, u svih 17 opština - naveo je Damjanović.

Pošto, kako navodi, "lokalna samouprava nema veze sa ideologijom na republičkom nivou", SRS nije pravila nikakvu vlast sa DS i drugim strankama u vlasi na Starom gradu na republičkom nivou.

- Ali, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać je imao sastanak, valjda, sa svim predstavnicima stranaka i naši gradski odbornici kada su došli rekli su nam da se poklapa taj deo šta možemo zajednički da uradimo za ljude sa Starog grada i mi smo im dali zeleno svetlo i ne vidim nikakvu pompu u vezi sa tim - naveo je Damjanović.

- Mi smo izabrani u Starom gradu i juče je izabran jedan član opštinskog veća iz SRS. To je predsednik opštinskog odbora Ljubiša Kukolj - rekao je Damjanović.

On ponavlja da mu nije jasno zašto je koalicija SRS sa DS "glavna vest".

- Pa, pogledajte sve prethodne koalicije u prethodnom mandatu. Nije bio šok za javnost kada su u Rakovici na vlasti bili DS i SNS. Sa druge strane mi smo u Vojvodini u nekoliko opština bili i sa LDP-om i sa drugim strankama, tako da ovo nije nikakva novina - istakao je Damjanović.

On je dodao da odbori SRS imaju odrešene ruke po pitanju koalicija u dogovoru sa Gradskim odborom, kao i da je SRS napravila najpametnji i najbolji potez kad je reč o Starom gradu.