Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠTA ĆE DA DOGOVRE HAN I VUČIĆ: Sastanak počeo, sledi sednica srpske Vlade!

Johanes Han/ Foto: Tanjug, arhiva

ŠTA ĆE DA DOGOVRE HAN I VUČIĆ: Sastanak počeo, sledi sednica srpske Vlade!

Johanes Han je sinoć prošetao Skadarlijom, a već jutros je krenuo da razgovara sa srpskim državnim rukovodstvom!

Srbija
Izvor: Tanjug, Večernje novosti

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o prširenju Johanes Han sastao se jutros sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandarom Vučićem, a nakon njihovog sastanka biće održana sednica Vlade.

Delegacije Evropske unije u našoj zemlji ranije je saopštila da je cilj ove zvanične Hanove posete Beogradu da razgovara o daljem prcsu evrointegracija Srbije, kao i da izrazi podršku EU reformskom programu Srbije.

Johanes Han je ranije rekao da sa nestrpljenjem očekuje sastanak sa Vučićem i ministrima nove Vlade koja je, prema njegovim rečima, izrazila opredeljenje da nastavi sa ambicioznim reformskim programom i procesom evropskih integracija.

Han je istakao da veoma poštuje doprinose Srbije regionalnoj saradnji.

Smatra da je angažman EU na evropskom putu Srbije čvrst, što se ogleda u otvaranju četiri poglavlja u procesu pregovora o pristupanju.

"Naravno, teški izazovi su pred nama. To uključuje agendu vladavine prava, gde Srbija sada treba da primeni ono što je predviđeno akcionim planovima za pregovaračka poglavlja 23 i 24", rekao je Han za "Večernje novosti".

Upitan da li ste zadovoljni time kako se srpska vlada ponaša u novim regionalnim trzavicama, on je rekao:

"Priznajem i cenim aktivan i konstruktivan doprinos Srbije u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, kao i njen pristup koji nam je bio od pomoći prilikom rešavanja migrantske krize.