Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Šta donosi novosadski sajam poljoprivrede?

Novosadski poljoprivredni sajam/ Foto: YT printscreen

Šta donosi novosadski sajam poljoprivrede?

Novosadski sajam poljoprivrede jedan je od 10 najznačajnijih sajmova poljoprivrede u Evropi zbog broja izlagača. Ove godine okupiće 1.500 izlagača iz 60 zemalja.​

Srbija
Izvor: RTS

U Novom Sadu počinje 83. Međunarodni sajam poljoprivrede i trajaće do petka, 20. maja. Ove godine zemlja partner je Italija, a gostovaće i 30 kompanija iz Kine. Prvi put na Sajmu će biti predstavljeni i gradovi, Beograd i Novi Sad. Sajam otvara predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Novosadski sajam poljoprivrede jedan je od 10 najznačajnijih sajmova poljoprivrede u Evropi zbog broja izlagača. Ove godine okupiće 1.500 izlagača iz 60 zemalja.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadaskog sajma rekao je da je sve spremno za otvaranje sajma u 11 časova, a jedino čega se plaši su vremenske prilike.

"Ovo je tradicionalno mesto okupljanja porodice, posebno se obilazi deo za stočarstvo a ove godine ima 1.300 živih eksponata koji su posebna atrakcija. Bik iz okoline Ćuprije ima preko dve tone", rekao je Cvetković.

Na sajmu će biti predstavljeno 1.500 različitih eksponata mehanizacije. Neki će biti premijere iz hanoverskog sajma i prvi put se predtsavljaju u regionu.

Cvetković očekuje da će po obimu poljoprivredni sajam biti veći od prošlogodišnjeg za deset odsto, kao i da će ponuda biti na visokom nivou.

Zemlja partner je Italija. Cene ulaznica su kao i prošle godine - pojedinačne koštaju 500 dinara.

Za grupe veće od 15 ljudi, cena karte biće 350 dinara. Đaci, studenti i penzioneri prilikom kolektivne posete ulaznice plaćaju 200 dinara. Radno vreme sajma je od 9 do 19 sati.