Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠTA NATO  sprema VUČIĆU?

Jens Stoltenberg i Aleksandar Vučić/ Foto: N1

ŠTA NATO sprema VUČIĆU?

Srpski premijer Aleksandar Vučić dogovorio je u Njujorku posetu sedištu NATO-a u Brisleu.

Srbija
Izvor: Agencije, Nova borba

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić dogovorio je posetu sedištu NATO-a u Briselu tokom današnjeg razgovora sa generalnim sekretarom te vojno bezbednosne organizacije u Njujorku.

Njih dvojica su danas razgovarali na marginama zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o situaciji na Zapadnom Balkanu.

Tom prilikom, dvojica sagovornika su se složila da srpski premijer poseti sedište NATO-a u Briselu, a Vučić je nekoliko dana ranije i izrazio želju za tom posetom.

Naime, srpski premijer je još prošlog vikenda izjavio kako će se sresti sa Stoltenbergom nakon što je general NATO Petar Pavel izjavio da je Balkan i dalje potencijalni izvor ratnih sukoba.

Vučić smatra da bi njegov odlazak u sedište NATO-a bio lekovit i važan, ne krijući razočarenje takvom izjavom NATO generala Pavela.

"Nije moje da uzvraćam, da kažem da smo već videli kako je to izgledalo 17 godina ranije i da ne bi trebalo da nam prete, jer mi nikome nismo pretili", rekao je premijer Vučić i poručio da Srbija ne želi nikakve tuče i sukobe, već da razvija svoju zemlju.