Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠTA SE DEŠAVA SA SUĐENJEM ČANKU ZBOG "KAFANSKOG INCIDENTA"? Otkazano ročište zbog "premale sudnice"!

Ilustracija: Nova borba

ŠTA SE DEŠAVA SA SUĐENJEM ČANKU ZBOG "KAFANSKOG INCIDENTA"? Otkazano ročište zbog "premale sudnice"!

Za danas je bilo zakazano ročište lideru LSV-a zbog napada na Pavla Lešanovića, ponovo je otkazano.

Srbija
Autor: Nova borba

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak obajvio je da ni danas nije održano ročište na suđenju lidera LSV-a zbog incidenta u kome su nanesene teške telesne povrede Pavlu Lešanoviću od pre četiri godine.

Čanak je na svom tviter nalogu napisao da je došlo do otkazivanja ročišta jer je sudnica bila premala, a kako navodi bivši predsednik Skupštine Vojvodine, sudnica je bila velika svega 3 x 4,5 metra.

Podsećanja radi, nedavno je ročište istog suđenja bilo otkazano jer je poziv na ročište pogrešno adresiran na kućni pomoćicu Nenada Čanka, umesto na njega.

Sporni incident dogodio se pre više od četiri godine, a Pavle Lešanović je podigao tužbu protiv Nenada Čanka zobg pokušaja ubistva. Sam Nenad Čanak je ispočetka tvrdio da nije napao Lešanovića, da bi posle priznao da ga je udario pesnicom u predelu vilice i grudi, te da Lešanovića nije tukao štapom i da nije imao nameru da ga ubije.

Osnovni sud u Novom Sadu oslobodio je Čanka optužbi, ali su se Lešanovićevi pravni zastupnici žalili na takvu presudu Apelacionom sudu u Novom Sadu.