Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠTA ZNAČI politički flert Vučića i Šešelja? (VIDEO)

Nekadašnji partijski saborci

ŠTA ZNAČI politički flert Vučića i Šešelja? (VIDEO)

Da li će obostrane simpatije Vučića i Šešelja politički koštati Tomu?

Srbija
Autor: Tatjana Radić

Sednice Narodne skupštine na kojima se raspravljalo o novoj vladi isčekivane su iz mnogo razloga. Jedan od njih je svakako i susret nekadašnjih bliskih saradnika, a danas političkih protivnika Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja.

Ono što je bilo primetno od kako se vojvoda vratio iz Haga, sada je bilo više nego očigledno. Besomučno napadanje kuma Tomislava Nikolića i lagano političko prepucavanje praćeno osmesima sa premijerom Vučićem.

Tako smo u dugim skupštinskim raspravama, s vremena na vreme imali priliku za laku zabavu u vidu duela nekadašnjih političkih saboraca.

“Čim ja završim dobićete repliku, jel to u redu?”, sugerisao je Vučić svom ljutom protivniku, nudeći mu da ga spomene, ne bi li Šešelj dobio priliku da replicira. Lider radikala se naravno nije dao zbuniti, te je odmah odgovorio “Proći će 15 minuta dok završiš, pa ću zaboraviti šta sam hteo da kažem”.

Šešeljeva duhovita opaska je uspešno izmamila osmeh na lice (tada) mandataru, a znamo da se on ne smeje tako često i da “to nije njegov običaj”.

Vojislavu Šešelju se izgleda dopalo da vidi osmeh na licu svog “učenika”, te je brže bolje nastavio u sličnom maniru.

“Slušam juče mandatara Vučića i vidim da je on svestan skoro svih problema srpskog društva i naravno on izražava želju da reši te problem, ali njegov pristup nije konzistentan i koherentan.”

Dalje se kroz svoje izlaganje, Šešelj ipak osvrnuo na svog kuma i predsednika države Tomislava Nikolića i tri kuće koje je, prema njegovim rečima Zorana Mihajlović trebala da sruši.

“Ja razumem vaše napade na Tomislava Nikolića, vi se pripremate za predsedničke izbore”, odgovorio je Vučić, te je na Šešeljevu opasku da se neće kandidovati usledio odgovor koji je ovaj put nasmejao lidera radikala, “To da se vi neće kandidovati, to okačite mačku o rep”, uz osmeh (ponovo) replicirao je Vučić.

U očiglednom političkom flertu, pored svih osmeha i šala “ljutih” političkih rivala, provlači se jedno pitanje.

Ukoliko se kao tačno ispostavi ono o čemu su mediji pisali, da Tomislav Nikolić neće dobiti podršku SNS-a i premijera da se ponovo kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima, da li je moguće da “neverni sin” Srpska napredna stranka podrži svog političkog oca Vojislava Šešelja?

Ako SNS ne ponudi svog kandidata za predsednika, ili pak ne ponudi dovoljno jakog kandidata, znači li to prećutnu podršku lideru radikala?

Na kraju krajeva, premijer ipak setno priznaje “Ja dobro znam zašto je bliže srcu to što vi pričate… odlično to znam…možda i najbolje…”