Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Stefanović: Nećemo dozvoliti da ekstemističke grupe odu u RS

YT Screenshot

Stefanović: Nećemo dozvoliti da ekstemističke grupe odu u RS

Stefanović je rekao da će sve biti u skladu sa zakonom i da ni u jednom trenutku neće doći do ugrožavanja bezbednosti.

Srbija
Izvor: RTS

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović za RTS kaže da Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske dobro sarađuju i da policija neće dozvoliti da ekstremisti iz Srbije u subotu učestvuju na protestima u Banjaluci.

Nebojša Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je premijer Aleksandar Vučić dobio informacije od bezbednosnih službi da će ekstemisti ići na proteste u RS, ali je istakao da policija to neće dozvoliti.

Na pitanje kako će to učiniti, Stefanović je rekao da će sve biti u skladu sa zakonom i da ni u jednom trenutku neće doći do ugrožavanja bezbednosti.

"Ministarstva sarađuju, razmenjujemo informacije o svemu, terorizmu, stabilizaciji RS, međutim naravno da premijer ima više informacija, jer do njega dolaze informacije bezbednosne službe i pokazalo se da postoje interesi i faktori koji bi mogli da iskoriste nestabilnost u RS koja će da naškodi interesima zemalja", kaže Stefanović.

Ističe da je zato važan poziv premijera na mir, iako, kako kaže, oni kojima je u interesu da ugroze bezbednost neće zaboraviti ovakvu vrstu poruke.

Ovo je ključna poruka koja treba u velikoj meri da doprinese da ne bude neželjenih scenarija, dodaje Stefanović.

"Veliki je pritisak da se tako nešto održi, mnogima ne odgovara ni stabilna Srbija ni RS", dodaje Stefanović.

Kaže da mnogima ne odgovara da Srbija u ekonomskom razvoju prestiže zemlje u regionu.

"Svi treba da pozovu ljude na smirenje, ekonomska stabilnost je važna. Bilo je ovakvih slučajeva do sada, u Rumuniji, kada je rast bio 3,8 odsto premijer je bio smenjen, a smenjen je zbog požara u diskoteci. Imali smo sličan scenario sa poplavama, 3.000 leševa, pa se ispostavilo da je to bilo laž. Ta nestabilnost se regeneriše kad zemlja ima dobar rast", kaže Stefanović.

Govoreći o srušenim objektima u Hercegovačkoj minstar je istakao da se radi na rastvetljavanju slučaja, i da kao što su rešeni svi do sada, rasvetliće se i ovo.

"Glavna vest je rušenje tri nelegalna objekta, što ne sme da se dešava. To ne može da bude glavna vest. Policija za NATO i protiv EU nema drugu stvar da ponudi građanima Srbije, nemaju ponudu za Srbiju, investitore, ne kažu da treba da se radujemo što Srbija napreduje", ističe Stefanović.

Dodao je da ne misli da je premijer hteo da kaže da su se u objektima odvijale kriminalne radnje. Objekat se koristio, kako kaže, za sticanje novca.

Govoreći o ubistvu Jelene Marjanović istakao je da postoji previše informacija koje nisu tačne, ali ne želi da govori dalje jer ne želi da ometa ljude koji požrtvovano rade i ulažu ogroman trud u rasvetljavanju ovog slučaja.