Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Stefanović: Nemoguće je negirati divljanje i nasilje

YT Screenshot

Stefanović: Nemoguće je negirati divljanje i nasilje

Bačeno je više predmeta na policajce, prilikom pokušaja nasilnog ulaska u skupštinu jednom je pocepana uniforma, a jedan čovek je polivao policajca nepoznatom tečnošću, rekao je ministar Stefanović

Srbija
Izvor: B92.net

Ispred gradske skupštine su fizički napadnuti odbornici i gradonačelnik Beograda, a povređen je jedan policajac, rekao je ministar Nebojša Stefanović.

"Hoću da upozorim sve koji organizuju bilo kakav protest u Srbiji. Imate pravo da iznesete zahteve, mišljenje, ali nemojte da koristite nasilje", rekao je on.

Kako je rekao, nemoguće je negirati da je ispred skupštine viđeno "potpuno nasilje i divljanje", kao i pokušaj prebijanja ljudi. Najavio je i podnošenje prekršajnih i krivičnih prijava.

"Došlo je do napada na pripadnike policije, a napadnuti su i gradonačelnik i veća grupa odbornika pri pokušaju da uđu u zgradu. Pripadnici inicijative Ne da(vi)mo Beograd su pokušali da spreče ulazak, a kada im to nije uspelo, bilo je pokušaja da transparentima i motkama na kojima su bili transparenti budu udareni odbornici i gradonačelnik", rekao je Stefanović.

Kako je naveo, povređen je policajac I. Dž. koji je udarcem drvenim predmetom zadobio povrede lica i ruku, a slomljene su mu i naočare. Ministar je naveo da je policajac prebačen u bolnicu, gde će biti ustanovljen stepen povreda.

"Bačeno je više predmeta na policajce, prilikom pokušaja nasilnog ulaska u skupštinu jednom je pocepana uniforma, a jedan čovek je polivao policajca nepoznatom tečnošću", rekao je Stefanović.

Ministar policije u tehničkom mandatu je rekao da je nasilje nedopustivo i da je "opasno ako bilo ko pokušava da opravda takvo nasilje".

"Postoji bezbroj snimaka, sve se vidi i pozivam sve koji učestvuju u javnom životu da ne relativizuju ono što se desilo", rekao je Stefanović.

Stefanović je istako da je policija reagovala profesionalno i uzdržano, da niko od učesnika skupa nije povređen, ali je istakao i da je "nemoguće negirati ono što se desilo".

"Ovo je bilo sve samo ne nenasilni protest. Nasilje ne rađa ništa dobro. Borimo se za stabilnost i da raste naša ekonomija, budite odgovorni prema svojoj zemlji", rekao je Stefanović.

Kako je rekao, policajci "ne mogu da budu meta batinjanja onih koji se ne slažu sa poltikom i mišljenjem".

Odgovarajući na novinarska pitanja govorio je i o slučaju "Savamala".

"To što je neko udaren motkom u glavu, to ne može da se poredi rušenjem objekta. Tamo niko nije bio vezan, niti je bilo batinanja, nije bila upotrebljena fizička sila. Ograničena im je sloboda kretnaja, i to je ste delo i biće gonjeni. ali ovde je udarano motkom u glavu", rekao je Stefaanović.