Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
STEFANOVIĆ: Nova Vlada u prvih 20 dana juna

Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug

STEFANOVIĆ: Nova Vlada u prvih 20 dana juna

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je činjenica da će nova Vlada biti formirana u prvih 20 dana juna, a da će se nakon toga videti koji će biti njeni prvi potezi

Srbija
Izvor: Tanjug

"Ono što je veoma važno je da se zna da će premijer i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarati sa svim predstavnicima političkih stranaka i konsultovati se oko formiranja te Vlade", rekao je Stefanović i dodao da je odluka u rukama Aleksandra Vučića, jer je on taj koji će predložiti mandatara.

Odgovarajući na pitanja novinara, istakao je da je siguran da će novi mandatar, ko god on bio, zajedno sa novoizabranim predsednikom Srbije razmišljati o sastavu te Vlade.

"Ono što je moja bojazan uvek bila je kvalitet rada vlade, ne u partijskom smislu, nego da li će sledeći premijer moći da vodi Vladu Srbije na način ili bar blizu onoga kako je to radio Aleksandar Vučić, imajući u vidu da smo imali Vladu koja je predvođena njim napravila ozbiljne rezultate u oblasti bezbednosti, ekonomije i stabilizacije naše zemlje", naveo je Stefanović.

O kadrovskim pitanjima nije bilo razgovora, rekao je Stefanović i dodao da se o svim temama prvo razgovara unutar stranke, a nakon toga se izlazi u javnost.

"Ja sam uveren da će Aleksandar Vučić kao i do sada doneti odluku koja će biti najbolja po građane Srbije", rekao je Stefanović i dodao da je uveren da će Vučić, kada bude predložio mandatara, imati u vidu stabilnost zemlje i da će taj tim ljudi, uz njegovu pomoć kao predsednika, voditi politiku zemlje na način da građani Srbije od toga imaju korist.