Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Stefanović: Očekujem miran skup, predstavnicima opozicije neće biti dozvoljeno da tuku žene!

Foto: mup.gov.rs

Stefanović: Očekujem miran skup, predstavnicima opozicije neće biti dozvoljeno da tuku žene!

Stefanović je rekao da se nada da opozicija neće pribegavati "metodama kojima su pribegavali pre nekoliko dana" i da će poštovati zakon

Srbija
Izvor: Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da protest opozicije protekne u miru i poručio da policija neće dozvoliti da iko narušava javni red i mir.

"Što se nas tiče, dobrodošli su i mogu da organizuju bilo šta i da se na miran i demokratski način okupe, i dozvolićemo to. A pretpostavljam da im neće biti teško da ujedinjeni okupe više desetina hiljada ljudi", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

On je rekao da je mirno okupljanje, na demokratski način i uz poštovanje javnog reda i mira, moguće, ali je istakao da predstavnicima opozicionih stranaka neće biti dozvoljeno da "tuku žene" i da budu nasilni, odnosno da neće moći da narušavaju javni red i mir.

"To neće moći ni oni niti bilo ko drugi. Što se tiče policije, oni mogu da se okupe na potpuno miran način", rekao je Stefanović.

On je dodao da će policija na uobičajen način organizovati praćenje tog skupa i da očekuje da će on proteći mirno.

Stefanović je rekao da se nada da opozicija neće pribegavati "metodama kojima su pribegavali pre nekoliko dana" i da će poštovati zakon, a pre svega, Zakon o javnom okupljanju, koji predviđa rokove, način i organizaciju skupova, kako bismo imali red, demokratiju i mir.

"Očekujem da to protekne redovno i mirno i videćemo, pratićemo situaciju tokom dana", rekao je Stefanović.