Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Stefanović ponovo preti mafiji: NEĆE SE KRIMINALCI OBRAČUNAVATI PO ULICAMA!

Nebojša Stefanović/ Foto: Tanjug

Stefanović ponovo preti mafiji: NEĆE SE KRIMINALCI OBRAČUNAVATI PO ULICAMA!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović da bi pojedinci najviše voleli da se Srbija vrati u neka prošla vremena!

Srbija
Izvor: Tanjug

Uprkos takvim težnjama pojedinaca, kako Stefanović poručuje, država će im odgovoriti snažno i beskompromisno.

"Bilo je pokušaja da se mafijaški obračuni prenesu na ulice Beograda i drugih gradova kako bi se ojačao njihov kriminalni uticaj i ostvarili njihovi kriminalni ciljevi. Međutim na to ćemo odgovoriti snažno i beskompromisno i nećemo dozvoliti da se bilo ko na takav način ponaša prema Srbiji i njenim građanima”, istakao je Stefanović.

On je na otvaranju Međunarodne konferencija ministara unutrašnjih poslova Srbije, Crne Gore i Makedonije, na kojoj će biti predstavljen zajednički izrađena Regionalna procenu pretnji od teškog i organizovanog kriminala (SOCTA), rekao da Srbija ima ima kapaciteta i da je spremna da se uhvati u koštac sa organizovanim kriminalom.

“Presekli smo više lanaca trgovine narkoticima i samo ove godine zaplenili smo više od 2,5 tone narkotika. Razbijeni su kanali krijumačarenja droge u Srbiji i zemljama Zapadne Evrope, u saradnji sa našom policijom otriveno je nekoliko laboratorija za uzgoj marihuane”, rekao je Stefanović u Hajatu.

On je naveo i da je u tekućoj godini Kriminalistička policija procesuirala 12 organizovanih kriminalnih grupa sa ukupno 104 člana, a koje se bave krijumčarenjem narkotika, ljudi, nafte i delima iz oblasti visokotehnološkog kriminala.