Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Stefanović: POVREĐENI su mi profesionalni UGLED i ČAST

Foto: Tanjug/ S. Radovanović

Stefanović: POVREĐENI su mi profesionalni UGLED i ČAST

Ne želim da utičem na rad novinara, rekao je Stefanović na suđenju.

Srbija
Izvor: mediji

Suđenje po tužbi ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića protiv nedeljnika NIN za tekst "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale" počelo je i završeno je danas u Višem sudu u Beogradu.

Tužioc i okrivljeni su dali iskaze, a presuda će biti saopštena do Nove godine.

Ministar je na suđenju rekao da si mu povređeni profesionalni ugled i čast, dok su Sandra Petrušić i Milan Ćulibrk rekli da nijednom rečju u tekstu nisu tvrdili da je Stefanović rušio objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, već su govorili o njegovoj političkoj odgovornosti kao personifikaciji prvog čoveka policije.

Uloga medija je da ukazuje na probleme koje treba rešiti, rekao je Ćulibrk. Prema njegovim rečima, NIN bi tekst iz juna, zbog kojeg ga je Stefanović tužio, mogao u potpunosti da ponovi jer se ni posle sedam meseci nije odmaklo u rešavanju slučaja Savamala, što su strahovali da će se desiti kad je tekst objavljen.

Prvotužena Sanda Petrušić rekla je da prva strana NIN ne znači da je Stefanović fantom koji ruši, već neko ko se pojavljuje i nestaje u javnosti. "Često je tokom istraga izlazio u javnost sa informacijama dok ga u slučaju Savamala nije bilo".

Ne želim da utičem na rad novinara, rekao je Stefanović, koji je najavio da će, ukoliko dobije ovaj postupak, naknadu dati u humanitarne svrhe.