Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Stefanović: Pucnjave u Novom Sadu delo su stranih državljana

Foto: Tanjug

Stefanović: Pucnjave u Novom Sadu delo su stranih državljana

Srbija nije poligon za izvršenje krivičnih dela, nećemo mirno gledati da neko dolazi kod nas i ugrožava bezbednost i mir građana, poručio ministar Stefanović

Srbija
Izvor: N1TV

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su oružane incidente, koji su se tokom vikenda dogodili u Novom Sadu, počinili strani državljani.

- Prema preliminarnim informacijama, to su državljani drugih država, koji su identifikovani kao pripadnici kriminalnih grupa - rekao je Stefanović i dodao da zbog istrage ne može da daje više informacija.

U Novom Sadu su se u nedelju desile dve pucnjave. Prva u popodnevnim satima na kupalištu Štrand, a druga uveče u užem centru grada. U oba okršaja bilo je povređenih.

Stefanović je rekao da policija radi na rasvetljavanju oba slučaja za koje je rekao "predstavljaju jedan od prioriteta".

- Srbija nije poligon za izvršavanje krivičnih dela. Srbija neće gledati mirno na to da neko dolazi u našu zemlju i na bilo koji način ugrožava bezbednost i mir građana - rekao je ministar unutrašnjih poslova na proslavi Dana i slave jedinice Žandarmerije u Novom Sadu.

On je najavio da će država na ovakve incidente odgovoriti "oštro i žestoko" i da neće dozvoliti da bilo ko smatra da su takve stvari dobrodošle i normalne.

Ministar je rekao da u Novom Sadu ne postoji nijedna kriminalna grupa koja bi mogla da ugrozi bezbednost građana.