Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Stefanović: Razbijena NAJJAČA KRIMINALNA grupa u Vojvodini

Nebojša Stefanović/ Foto: Tanjug

Stefanović: Razbijena NAJJAČA KRIMINALNA grupa u Vojvodini

Razbijena kriminalistička grupa koja stoji iza izvršenja najtežih krivičnih dela, od ubistva do prodaje droge.

Srbija
Izvor: Tanjug

Policija je u više odvojenih akcija uhapsila 11 osoba, mahom na teritoriji Vojvodine, zbog sumnje da su počinili više različitih krivičnih dela, među kojima su ubistva, pokušaji ubistva, prodaja narkotika, bekstva iz zatvora, a zaplenjena je veća količina oružja i municije, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je policija razbila najjaču kriminalnu grupu na severu zemlje, u Vojvodini, koja stoji iza izvršenja najtežih krivičnih dela, od ubistva do prodaje narkotika.

"Ove akcije potvrđuju da ne postoji kriminal koji će ostati nedotaknut i kriminalci koji mogu da se osećaju sigurno u Srbiji", rekao je Stefanović.

U dve odvojene akcije policija je u Pančevu, kao i u Surčinu i Staroj Pazovi, zaplenila veću količinu oružja i municije, a nakon višemesečnog intenzivnog rada policijski službenici Uprave kriminalističke policije rasvetlili su i pokušaj ubistva u Novom Sadu pripadnika jednog od najjačih kriminalnih klanova na teritoriji bivše Jugoslavije.

Zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena prozvodnja i stavljanje u promet opojnih droga policija je uhapsila vođu ove grupe A. K. (26) kao i još pet članova B. T. (35), R. K. (41), Lj. M. (47), S. K. (32) i N. D. (27).

Kod njih je nađeno ukupno oko 42 kilograma narkotika, pretežno skanka i manja količina kokaina. Otvorena je i ilegalna laboratorija za prozivodnju te opojne droge gde je pronađen zasad sa oko 900 biljaka.