Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
STEFANOVIĆ sa šeficom EULEKSA: Rasvetliti zločine NA KOSMETU!

Aleksandra Papadopulu i Nebojša Stefanović/ Foto: N1

STEFANOVIĆ sa šeficom EULEKSA: Rasvetliti zločine NA KOSMETU!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio da Srbija i EULEKS moraju još bolje da sarađuju.

Srbija
Izvor: Agencije

Stefanović i šefica misije Euleksa na Kosovu Aleksandra Papadopulu ocenili su da je međusobna saradnja u prethodnom periodu bila konstruktivna, ali i da ima prostora za njeno unapređenje.

Kako u saopštenju prenosi Ministarstvo unutrašnjih poslova, Stefanović je naglasio da još nema pomaka u istrazi vezanoj za ubistvo pripadnika Žandarmerije, Stevana Sinđelića 2014. godine u Kopnenoj zoni bezbednosti, i istakao da očekuje pomoć Euleksa u rasvetljavanju ovog slučaja.

Stefanović je posebno izrazio zabrinutost zbog bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji, pošto se njima gotovo svakodnevno ugrožavaju osnovna prava i slobode.

Tim povodom, ministar je rekao da očekuje podršku Euleksa u svim situacijama u kojima su bezbednost i sigurnost srpske zajednice ugroženi.

Šef misije Euleksa Papadopulu je istakla da će oni nastaviti da obavljaju svoje savetodavne i istražne funkcije, u cilju pružanja veće bezbednosti za sve građane, kao i da se, u tom smislu, posebna pažnja posvećuje zaštiti privatne imovine.

Papadopulu je dodala i da će sudije Euleksa nastaviti da rade u cilju zaštite privatne imovine svih građana, navodi se u saopštenju.