Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Stefanović: SPS bi umanjio snagu nove vlade

Foto: mup.gov.rs

Stefanović: SPS bi umanjio snagu nove vlade

Član Predsedništva SNS-a Nebojša Stefanović izjavio je danas da bi nova vlada sa SPS-om umanjila svoju snagu, a građani Srbije ne bi dobili ništa jer, kako je objasnio, ne mogu se imati ministri, a raditi protiv programa premijera.

Srbija
Izvor: Tanjug

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Stefanović navodi da su mandatar Aleksandar Vučić i SNS bili potpuno jasni kada su govorili o potrebi da jedinstvo treba da bude temelj nove vlade kako bi Srbija nastavila put snažnog ekonomskog razvoja i rasta.

"Danas je sasvim očigledno da SPS to ne razume ili ne želi da razume.

Šta god od ta dva bilo, buduća vlada bi se sa SPS-om, kao koalicionim partnerom u donošenju odluka i sprovođenju programa, suočavala sa unutrašnjom opozicijom", naveo je Stefanović.

On kaže da je za očekivati da se, kada se budu donosile neke teške odluke ili suprotstavljalo pritiscima na Srbiju, pojavi neko iz tih redova ko bi svojim stavom bio na potpuno suprotnoj strani od vlade, ostavljajući dovoljno prostora da javnost razmišlja da li je to stvarni, a tobože prikriveni stav SPS-a.

"Na taj način vlada bi umanjila svoju snagu, a građani Srbije ne bi dobili ništa. Ne možete imati ministre, a raditi protiv programa premijera. Uostalom, SPS može da se ponaša kako god želi, ali je pošteno da to onda radi u opoziciji", naveo je Stefanović.