Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Stefanović tuži NIN, nedeljnik stoji iza svojih reči

Naslovna strana ovonedeljnog NIN-a

Stefanović tuži NIN, nedeljnik stoji iza svojih reči

Nebojša Stefanović planira da tuži nedeljnik NIN zbog naslovne strane,dok iz tog lista poručuju da ostaju pri napisanom.

Srbija
Autor: NB, Agencije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će tužiti nedeljnik NIN zbog naslovne strane i teksta u tom listu. Na zvaničnom "Twitter" nalogu nedeljnika NIN objavljeno je da oni stoje iza svoje naslovne strane.

"Povodom izjave ministra Stefanovića: Sve što smo hteli da kažemo rekli smo naslovnom stranom i tekstom, iza kojih u potpunosti stojimo", stoji na "Twitter" nalogu NIN-a.

Stefanović je odbacio kao neistinite optužbe iz najnovijeg broja nedeljnika "NIN" da je "glavni fantom iz Savamale", najavljujući da će protiv tog lista podneti tužbu zbog neistinitih optužbi.

"Najnovija naslovna strana NIN-a i tekst u pomenutim novinama je ništa drugo nego još jedno monstruozno i skandalozno pisanje ovog nedeljnog časopisa u kome su iznete notorne laži o meni i funkciji koju obavljam", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi medijima povodom naslovne strane najnovijeg NIN-a, koji izlazi sutra.

Zato je, kaže, primoran da reaguje i javno odbaci sve neistinite optužbe koje je taj nedeljnik objavio u poslednjem broju i koje nemaju bilo kakve veze sa istinom.

Dodaje da je zbog zlonamernih optužbi i neistina koje su izneli odlučio da podnese tužbu, kako bi javnosti Srbije dokazao koliki su "lažovi", a najavio je da će sredstva dobijena na sudu uplatiti u humanitarne svrhe, kako bi od "njihovih laži građani imali makar neku korist".

"Njihovo najnovije blaćenje samo pokazuje da oni zapravo ne poznaju Zakon o policiji, ali ni druge zakonske akte Republike Srbije. Da su ih makar pročitali mogli bi da vide kako policija funkcioniše. Ni hiljadu naslovnih strana me neće sprečiti da nastavim da obavljam svoj posao u interesu građana Srbije, kao i da se svaki put suprotstavim lažima i klevetama", istakao je Stefanović.

Napominje da ima potpuno poverenje u pravosudni sistem Srbije i da će zbog toga pravdu potražiti na sudu.

Najnoviji broj NIN-a bavi se dešavanjima u Savamali, a u tekstu "Nebojša Stefanović glavni fantom iz Savamale", koji najavljuje na naslovnoj strani, tvrdi da je u rušenje u Savamali bilo uključeno više struktura: državnih i nedržavnih, i da takav posao ne bi bio moguć bez znanja i pomoći ministra policije.