Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
STIŽU ČESTITKE: Kina i Rusija čestitale Vučiću Vladu

Li Kećiang i Dmitrij Medvedev/ Foto: RIA

STIŽU ČESTITKE: Kina i Rusija čestitale Vučiću Vladu

Ruski premijer poželeo je Vučiću dobro zdravlje i uspeh u odgovornoj delatnosti.

Srbija
Autor: NB

Predsednici Vlada Rusije i Kine, Dmtrij Medvedev i Li Kećang čestitalu su Aleksandru Vučiću reizbor za srpskog premijera.

„Povodom Vašeg reizbora za predsednika Vlade Republike Srbije, dozvolite mi da Vam u ime Vlade Kine i u svoje lično ime, uputim iskrene čestitke i najlepše želje. Želim Vam još veći uspeh u obavljanju ove važne odgovorne dužnosti", navodi se u pismu kinekog premijera Li Kećanga.

Kećang je istakao da pridaje vliku pažnju razvoju radnih odnosa sa Srbijom i ličnih odnosa dvojice premijera, koje je Kećang istakao kao prijateljske.

I predsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Anatoljevič Medvedev uputio je čestitku predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

„U ime Vlade Ruske Federacije i u svoje lično ime čestitam Vam imenovanje na funkciju predsednika Vlade Republike Srbije. Rusiju i Srbiju vežu tradicionalno prijeteljski odnosi, zasnovani na uzajamnom poštovanju i poverenju, kulturnom i duhovnom zajedništvu naših naroda. Ubeđen sam da dalje jačanje multidimenzionalne saradnje, realizacija perspektivnih zajedničkih projekata u energetskoj, industrijskoj, infrastrukturnoj i humanitarnoj oblasti potpuno odgovaraju interesima naših zemalja. Spreman sam za nastavak aktivnog rada sa Vama po svim pitanjima rusko-srpske agende", navodi Medvedev.

Ruski premijer poželeo je Vučiću dobro zdravlje i uspeh u odgovornoj delatnosti.