Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Sukob Čankove LSV i Treće Srbije oko Vojvođanske akademije nauka

Miroje Jovanovic TS. Bojan Kostres.LSV

Sukob Čankove LSV i Treće Srbije oko Vojvođanske akademije nauka

LSV Nenada Čanka i Parovićeva Treća Srbija u oštroj polemici oko pitanja "Vojvođanske akademije nauka, umetnosti i kulture"

Srbija
Autor: Nova borba

Povodom saopštenja Lige socijaldemokrata Vojvodine da je"Najava ukidanja VANUK-a ponižavanje Vojvodine", oglasila se stranka Treća Srbija.

U saopštenju koje je prosleđeno medijima, potpredsednik Treće Srbije, advokat Miroje Jovanović, navodi da "Vojvođanska akademija nauka, umetnosti i kulture ne postoji kao pravno lice, pa samim tim nije moguće njeno ukidanje".

Kako navodi advokat Jovanović, ".postupak registracije osnivanja te ustanove je pravosnažno prekinut, i to rešenjem privrednog apelacionog suda broj 1. Pvž-39/16 od 20. aprila 2016. godine, kojom je odbijena žalba lažne akademije", a kao dokaz za svoju tvrdnju je uz saopšenje dostavio i drugostepenu sudsku odluku.

Tvrdnju Bojana Kostreša da je predsednik Privrednog suda u Novom Sadu, Slobodan Sremčev postupao nezakonito u tom predmetu, potpredsednik Treće Srbije je ocenio kao neprimereno uz podsećanje da je "sudija Slobodan Sremčev, kao vrstan stručnjak iz oblasti privrednog prava ujedno i član ispitnog odbora za polaganje pravosudnog ispita – gde ga je postavila prethodna pokrajinska administracija čiji je LSV bio deo".

U saopštenju Treće Srbije se još konstatuje da "Pajtićev projekat „akademije“ nije uspeo - odnosno ta kvaziustanova nikada nije osnovana – a ono što nije osnovano pravno ne postoji – te se i ne ukida već se samo konstatuje da ne postoji".

"Molim Bojana Kostreša da se ubuduće malo bolje informiše o pojedinim slučajevima koji su značajni za srpsku javnost, i da ne pokušava da oživi propale projekte Bojana Pajtića koji su služili za izvlačenje novca na kvazinaučne projekte." - zaključuje potpredsednik Treće Srbije, advokat Jovanović.