Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SUKOB javnih ličnosti zbog APELA Saši Jankoviću: ODRASLI SAMOSTALNO donose ODLUKE!

Ilustr/ NB

SUKOB javnih ličnosti zbog APELA Saši Jankoviću: ODRASLI SAMOSTALNO donose ODLUKE!

Ko se tu pita?

Srbija
Autor: Nova borba

Sto javnih ličnosti potpisalo je apel da se Saša Janković, zaštitnik građana, kandiduje za predsednika Srbije, "kad za to dođe vreme, kao nestranački kandidat".

Ova vest je veoma brzo naišla na različite reakcije javnosti, ali i drugih javnih ličnosti, čija imena ne stoje na pomenutom spisku.

Tako se odmah oglasio reditelj Srđan Dragojević koji je rekao da se "koleba što se tiče potrebe za apelom".

"Odrasli ljudi sednu, razmisle i samostalno donesu odluke", naveo je Dragojević.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić je na svom Tviter profilu napisao da ti "ugledni intelektualci" danas podrže Tomu Nikolića, sutra Pajtića, a preksutra Jankovića, ali se zapitao koju ideju i program potpisnici zastupaju.

Na apel se oglasila i sociolog Vesna Pešić koja je rekla da "nije dobro moliti kandidata da se kandiduje, te da moramo čuti više kandidata, da oni progovore".

Za sada jedini političar koji se oglasio je Bojan Pajtić, koji je izrazio podršku ovakvoj inicijativi, iako njegovog imena nema na spisku potpisnika apela.

Sam zaštitnik građana Saša Janković nije odgovorio na naše pitanje šta misli o ovakvom apelu i da li će se zaista i kandidovati za predsednika države na predstojećim izborima.