Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SUPROTNI STAVOVI Milošević uspeo da posvađa članove nove vlade?

Foto: Tanjug

SUPROTNI STAVOVI Milošević uspeo da posvađa članove nove vlade?

​Već nakon nekoliko dana od formiranja nove vlade novi ministri su našli temu oko koje će se sporiti i imati krajnje različita mišljenja.

Srbija
Autor: NB

Izjava šefa socijalista Ivice Dačića da Slobodanu Miloševiću treba podići spomenik probudila je mnoge duhove u Srbiji, a potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović, reagovala je umesto Aleksandra Vučića, koji je rekao da nema vremena da razmišlja o Miloševiću.

Mihajlovićeva je „diplomatski“ izjavila da se treba okrenuti budućnosti i radu na stvaranju bolje zemlje, ali je i iskoristila priliku da „potkači“ prvog potpredsednika vlade Ivicu Dačića rekavši da i je ona bila ispred Skupštine Srbije 5. oktobra i da je vikala „Gotov je“.

"Ja sam 5. oktobra bila ispred skupštine i vikala 'Gotov je'. I ne mislim ništa lepo o režimu Slobodana Miloševića, koji je sa ostalim nacionalistima na svim stranama prouzrokovao samo rat i ljudske patnje", kazala je ona za “TV Happy”.

Dačić je brzo spustio loptu i samo nekoliko sati kasnije saopštio da je Srbiji krenulo od kad su sa vlasti otišli Tadić, Jovanović, Pajtić, Čanak i ostali, stavljajući u fokus predstavnike opozicije, za koje rekao da se ovih dana oni užasavaju navodne rehabilitacije Slobodana Miloševića.

Dačić je Borisa Tadića, Čedu Jovanovića, Bojana Pajtića i Nenada Čanka nazvao „plejadom zaboravljenih“, a rekao je da je Srbiji krenulu od kad su pali sa vlasti.

On je međutim izbegao da odgovori Zorani Mihajlović na njenu oštru izjavu o Miloševiću.

Tu šansu nije propustio ministar rada Aleksandar Vulin, koji je do sada zdušno podržavao stavove SNS i njenih ministara.

Vulin je kazao da mu nije jasno da li se Mihajlovićeva hvali ili žali zbog učešća u petooktobarskim promenama.

"Građani Srbije su vođe paljenja Skupštine Srbije poslali u duboku opoziciju. Nisam siguran da gospođa Mihajlović želi da deli sudbinu svojih petooktobarskih drugova. Pretpostavljam da je linčovanje Milanovića, uz paljenje Skupštine, pljačku slika i uništavanje izbornog materijala razlog za stid, a nikako za ponos", naveo je Vulin u svom saopštenju.

U drugom delu osvrnuo se na Vučića, snažno ga podržavši rečima "ovo je verovatno najbolji dokaz da samo Aleksandar Vučić može da nas drži na okupu i usmeri ka boljoj Srbiji".

Da su ministri zbog svojih izjava zaradili kritike piše današnji „Blic“. Beogradski list prenosi da je premijer Vučić na jučerašnjoj sednici vlade „izribao“ Vulina i Dačića zbog izjava o Miloševiću.