Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SURINAM POVUKAO PRIZNANJE KOSOVA!

Foto: wikimedia.com

SURINAM POVUKAO PRIZNANJE KOSOVA!

Stalna misija Republike Surinam pri Ujedinjenim nacijama donela odluku o povlačenju priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne države.

Srbija
Izvor: RTS

Vlada Surinama donela je odluku 27. oktobra 2017. godine a diplomatska nota, u kojoj se obaveštava o pomenutoj odluci upućena je Ministarstvu spoljnih poslova Kosova 30. oktobra.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je na konferenciji za novinare da ga je "posle dugotrajnog rada i brojnih razgovora" ministarka spoljnih poslova Surinama sinoć obavestila da je ta zemlja donela odluku o povlačenju priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne države.

Dačić je naveo da je u toku noći stigla i zvanična nota u kojoj se Srbija obaveštava o potezu Surinama koji je prošle godine priznao jednostrano proglašenju nezavisnost Kosova.

Stalna misija Republike Surinam pri UN ponovila je izraze najdubljeg poštovanja Stalnoj misiji Republike Srbije pri UN, navedeno je u noti.

Foto: RTS

Surinam je država u Južnoj Americi a ranije se zvao Holandska Gvajana. Glavni grad je Paramaribo.

Nezavisnost je stekao 25. novembra 1975. godine i prostire se na površini od 163.820 kvadratnih kilometara.

Prema popisu iz 2012. godine Surinam je imao nešto više od 530.000 stanovnika. Zemlja je izuzetno raznolika jezički, etnički i verski.