Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠUTANOVČEV TAJNI PAKT SA SNS Naprednjaci mu pomažu da bude lider DS

Foto: Zorana Jevtić/Kurir

ŠUTANOVČEV TAJNI PAKT SA SNS Naprednjaci mu pomažu da bude lider DS

Dragan Šutanovac, hvalio se u Demokratskoj stranci da je napravio tajni pakt sa naprednjacima, koji će mu pomoći da osvoji mesto šefa DS.

Srbija
Autor: Kurir

Kako prenosi „Kurir“, Šutanovac se hvalio da ima pomoć dvoje uticajnih judi iz SNS, koji su mu na raspolaganje stavili svoje resurse, pa čak i finansije, ne bi li pobedio na unutarstranačkim izobrima.

Izvor iz DS navodi da celo predsedništvo stranke zna šta Šutanovac radi, te da se on dogovrio da bude „meka opozicija“, odnosno da ne kritikuje previše vlast, a ako treba i da podrži vladu, nešto slično Čedomiru Jovanoviću.

Izvor Kurira navodi da je Šutanovac prestao da kritikuje vlast, te da mu je kontakt sa naprednjacima omogućio Radoslav Milojčić Kena, funcioner demokrata.

Kako se navodi, jedan od dokaza da šuruje sa naprednjacima je i promena njegovog stava o NATO. On je ranije zastupa stav da je priključenje NATO obavezno, a danas kaže da Srbija treba da bude neutralna.

Kako se Šutanovac pohvalio, stranci će svanuti kada on postane njen šef, jer će ih finansirati, ni manje, ni više, nego Miroslav Mišković.

Šutanovac je rekao da nema nikakve veze sa naprenjacima. On je istakao da će demokrate biti još žešća opozicija nego što su bili. "DS može da stane noge te kada joj vrate pare, ti što su krali".