Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Sutra komemoracija Bati Živojinoviću

Foto: mc.rs

Sutra komemoracija Bati Živojinoviću

Sutra od 15.30 komemoracija u Domu sindikata, prekosutra sahrana od 13.00 časova u Aleji velikana na Novom groblju

Srbija
Izvor: Agencije/NB

Komemoracija povodom smrti jugoslovenskog i srpskog glumca Velimira Bate Živojinovića biće održana sutra, 25. maja u 15.30 u Velikoj sali Doma sindikata u Beogradu, saopštila je Socijalistička partija Srbije.

Kako je navedeno, Bata Živojinović biće sahranjen u četvrtak, 26. maja u 13.00 u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je 22. maja u Beogradu, u 83. godini.

Predsednik vlade Aleksandar Vučić upisao se danas u knjigu žalosti, koja je povodom smrti glumca Velimira Bate Živojinovića otvorena u sedištu Socijalističke partije Srbije.

Vučić je naveo da će Živojinovićevo delo i ime ostati "večno uklesani u istoriju srpske kulture i umetnosti, ali i legendarne srpske hrabrosti i inata".

- Tuga i bol pogodili su svaku kuću u Srbiji, ali i mi, koji smo ga poznavali, danas se osećamo ponosno što smo sa njim proveli dragocene i nezaboravne trenutke... Čak i u politici, pokazivao je izuzetnu ozbiljnost i odgovornost, a posvećenost u borbi za interese srpskog naroda uvek je bila naročito izražena - napisao je Vučić.

Ambasador Kine Li Mančang danas će se u sedištu Socijalističke partije Srbije upisati u knjigu žalosti povodom smrti Velimira Bate Živojinovića, navedeno je u saopštenju te stranke.

Nakon partizanskog filma iz 1792. "Valter brani Sarajevo" u kome je tumačio lik antifašističkog borca iz Drugog svetskog rata Vladimira Perića Valtera, glumac Velimir Bata.