Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Šuvakov: Novac za "Petnicu" stiže najkasnije početkom juna

Foto: IStraživačka stanica Petnica

Šuvakov: Novac za "Petnicu" stiže najkasnije početkom juna

Istraživačka stanica "Petnica" će drugi deo novca iz republičkog budžeta dobiti krajem ovog ili početkom narednog meseca, izjavio je danas pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov, navodeći da je Ministarstvo iznenađeno reakcijom uprave "Petni

Srbija
Izvor: Tanjug

Istraživačka stanica "Petnica" će drugi deo novca iz republičkog budžeta dobiti krajem ovog ili početkom narednog meseca, izjavio je danas pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov, navodeći da je Ministarstvo iznenađeno reakcijom uprave "Petnice" oko kašnjenja tih sredstava.

"Mi smo bili iznenađeni reakcijom uprave "Petnice", s obzirom da je ove godine iz budžeta već dobila pet miliona dinara, a da je predviđena ukupna suma u budžetu ista kao i prethodnih godina i iznosi oko 35 miliona dinara, s malom razlikom da zbog izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju i dodatnih preocedura imamo kašnjenje u drugom delu isplate, koje će da iznosi nekih mesec dana u odnosu na prošlu godinu", rekao je Šuvakov za Tanjug.

Kako kaže, ako sve bude onako kako je predviđeno "Petnica" će u ovom mesecu, eventualno početkom narednog dobiti i drugi deo novca.

"Znajući da kasnimo sa tom procesudom u odnosu na prošlu godinu požurili smo sa ovim delom iz prosvetnog razdela budžeta, koji je uplaćen šest meseci ranije u iznosu od pet miiona dinara", objasnio je Šuvakov.

Šuvakov ističe i da kašnjenje tih sredstava nije razlog što je "Petnica", kako tvrde u toj ustanovi, pribegla redukciji programa i učesnika u prolećnom periodu.

"Rekao bih da to nije moglo da se desi zbog kašnjenja ovog dela novca, s obzirom da se iz budžeta Srbije finansira mali deo, 25 odsto rada "Petnice", te u tom smislu do ovako drastičnih promena u programu nije moglo doći zbog kašnjenja jedne četvrtine budžeta za mesec dana", naveo je Šuvakov.